Winkelwagen

airco

Auto airco onderhoud

Een goed werkende airco heeft veel voordelen. Een heerlijke frisse temperatuur en geen beslagen ramen. Maar ook een airco heeft onderhoud nodig. Het is aan te raden om uw aircosysteem jaarlijks te laten controleren en te laten reinigen. Schimmels en bacteriën hopen zich op in het systeem en de interieurfilters. Dit kan zonder regelmatige reiniging, op lange termijn, schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Daarnaast verliest ieder systeem koudemiddel waardoor de werking afneemt. Een regelmatige aircocontrole en -servicebeurt is dus van groot belang. Het maar blijven uitstellen van onderhoud van uw airco kan leiden tot onnodig hoge kosten. Wanneer het systeem ineens niet meer functioneert, is er vaak meer aan de hand dan met alleen een onderhoudsbeurt op te lossen is. U bent daar dan meestal te laat mee. Om problemen te voorkomen hebben wij een aantal aircoservicebeurten op verschillende onderhoudsniveaus.

Aircocheck / airco servicebeurt

Bij de basis ‘aircocheck’ controleren wij het systeem op de algemene werking, zoeken naar eventuele lekkages en bekijken het niveau van het koudemiddel. Hieruit volgt een onderhoudsadvies met een opgave van de bijbehorende kosten.

Airco (bij)vullen)

Bij het onderhoudsniveau ‘airco bijvullen’ beginnen wij met een algehele controle van de werking van het systeem en zoeken wij naar eventuele lekkages. Het systeem wordt, indien nodig, bijgevuld met 1e klasse koudemiddel. Ook na deze controle en werkzaamheden geven wij u een vrijblijvend onderhoudsadvies.

Airco reinigen, vullen en interieur filter vervangen

Bij deze meest uitgebreide servicebeurt controleren wij het systeem op werking en eventuele lekkages. Daarna verwijderen wij het oude koudemiddel en reinigen wij het volledige systeem. De interieurfilters worden vervangen het systeem opnieuw gevuld met 1e klasse koudemiddel. Daarna volgt een algehele check-up van het systeem en controleren wij opnieuw op eventuele lekkages. Na deze uitgebreide onderhoudsbeurt werk uw airco weer als nieuw. Mochten er reparaties nodig zijn zullen wij u vooraf een reparatieadvies inclusief kostenbegroting geven.

Condensor vervangen

De condensor wordt bij de meeste auto’s aan de voorzijde van de auto gemonteerd, meestal direct achter de grill. De condensor is door deze montagepositie wel extra gevoelig voor storingen (ophoping van vuil) of beschadigingen door externe oorzaken (steenslag). Een beschadigde of niet goede werkende condensor kan het optimaal functioneren van het systeem negatief beïnvloeden. Voor een professionele reiniging, het uitvoeren van kleine reparaties of zelfs het volledige vervangen van de condensor hebben wij de juiste expertise en specialisten in huis.

Contact
Adresgegevens
Middelweg 11
2992 SP Barendrecht
Openingstijden
  • Maandag: 08:00 t/m 17:30
  • Dinsdag: 08:00 t/m 17:30
  • Woensdag: 08:00 t/m 17:30
  • Donderdag: 08:00 t/m 17:30
  • Vrijdag: 08:00 t/m 17:30
  • Zaterdag: 08:30 t/m 16:00
  • Zondag: Gesloten