Winkelwagen

Makkelijk jouw nieuwe velgen online bestellen

Vul de gegevens van de auto in om te zien welke velgen er op uw auto passen

  • Snelle verzending
  • Montage mogelijk
  • 5 jaar garantie*
  • Fysieke showroom 300m2

Bekijk onze veelgestelde vragen:

Contactgegevens Velgenwereld:

Middelweg 11

2992 SP Barendrecht

Telefoonnummer: 0180 - 62 90 86

Verzenden en retourneren

Goederen mogen zonder opgave van reden binnen 14 dagen retour, mits ongebruikt en onbeschadigd. Verzendkosten en montagekosten zijn altijd voor rekening van onze klanten. Deze zullen ook in mindering gebracht worden op het terug te ontvangen bedrag. De klant dient zelf voor een eventuele retourzending te zorgen.

Zodra wij de betaling van de bestelde producten hebben ontvangen, verzenden we de volgende morgen (ma/vr).

Let op:  U dient aanwezig te zijn voor ontvangst. Daarom vragen wij altijd naar een gewenste leverdatum. Indien niet aanwezig op de aangegeven leverdatum zal de transporteur opnieuw de verzendkosten in rekening brengen voor de daarop volgende zending.

Betaalmethoden

Onze online webshop maakt het gemakkelijk om banden en velgen te bestellen. Een bestelling kan veilig en eenvoudig online afgerekend worden. Betalen kan bij ons met iDeal.

Klantgegevens worden verwerkt in een beveiligde omgeving en worden niet opgeslagen. Uw betaalgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verwerken van uw bestelling(en) en worden niet ter beschikking gesteld aan derden.

Kan ik mijn gekochte banden of velgen ook op mijn privéadres laten bezorgen?

Dat kan. Velgen en banden kunnen op elk adres bezorgd worden.

Zijn de vermelde prijzen inclusief montagekosten?

Nee, de vermelde bandenprijzen zijn wel exclusief montagekosten. De vermelde prijzen zijn wel inclusief BTW. Deze montagekosten staan apart vermeld op de website. Ook de wettelijke verwijderingsbijdrage per band staat apart vermeld.

Wat is de juiste bandenmaat voor mijn auto?

De juiste bandenmaat staat vermeld op de zijkant van de band die op dit moment op jouw auto gemonteerd is. De bandenmaat geeft verschillende maten van de band weer. De breedte, hoogte en de inchmaat maken onderdeel uit van bandenmaat. Ook het draagvermogen en de snelheidsindex zijn belangrijk en zijn altijd van de band af te lezen.

Voorbeeld: 195/65 R15 91T. 195 mm is de breedte / 65 is de hoogte = 65% van de breedte / R15 = inchmaat / 91 = het draagvermogen / T = de snelheidsindicatie.

Hoelang duurt een bandenwissel?

Het wisselen van de banden of het uitlijnen van de auto duurt gemiddeld 45 minuten.

Kan ik blijven wachten terwijl de monteurs met mijn auto bezig zijn?

  • Dat is afhankelijk van welke werkzaamheden onze monteurs moeten uitvoeren.
  • Banden monteren/wisselen: bij het monteren of verwisselen van banden is het mogelijk om te wachten in onze wachtruimte.
  • Nieuwe velgen monteren: bij het plaatsen van (nieuwe) velgen is het mogelijk om te wachten in onze wachtruimte.

Waar staat TPMS voor?

Nieuwe auto’s worden standaard uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Sinds 1 januari 2014 is dat verplicht voor nieuwe auto’s. Sensoren in de band meten continu de bandenspanning en wanneer de spanning niet in orde is, geven deze sensoren een signaal via de boardcomputer.

Het TPMS systeem bestaat uit een actief of een passief systeem. Dit verschilt per auto. Het actieve systeem meet continu de bandenspanning via de TPMS sensor in het ventiel. Het passieve systeem geeft via de ABS sensor aan wanneer een van je banden minder spanning heeft. Dit systeem heeft geen TPMS sensor nodig. Wanneer wij banden vervangen, zorgen we altijd voor de juiste bandenspanning en controleren we de werking van de TPMS sensoren.

Geeft je systeem een waarschuwing over de bandenspanning? Breng deze dan zo snel mogelijk weer op de juiste spanning. Wanneer er regelmatig een melding komt over een onjuiste bandenspanning van één of meer banden, neem dan contact met ons op. Het kan zijn dat het systeem niet goed functioneert, maar het kan ook dat er iets mis is met uw ventiel of dat er een kleine lekkage aanwezig is. Onze specialisten staan voor je klaar.

Kan een APK-Keuring ook op zaterdag uitgevoerd worden?

Nee, in principe niet. Na de keuring moet de auto afgemeld worden bij de RDW. Dit kan niet op zaterdag. Wij kunnen de auto wel keuren op zaterdag maar dan moet u in de week daarna altijd terugkomen voor het afmelden. Krijgt u dan een herkeuring dan moet de auto alsnog blijven staan.

Wat is een runflat band?

Een runflat band is een band die het mogelijk maakt om met een lekke band nog even door te rijden. Met run flat banden kun je nog maximaal 80 kilometer rijden, ook als er weinig tot geen bandenspanning meer in de band aanwezig is. De verstevigde wang (zijkant) van de band zorgt ervoor dat de band niet inzakt. Mede hierdoor blijven rij- en remeigenschappen bij beperkte snelheid (maximaal 80 km/u) behouden. Let wel, een run flat band is niet geschikt voor iedere auto. De band is ook niet gemaakt om langere tijd mee door te rijden, maar puur om veilig thuis of bij een garage te komen.

Wat zijn breedsets?

Als we het hebben over breedsets, ook wel staggered sets genoemd, hebben we het over wielen die op de achteras breder zijn dan de wielen op de vooras. Breedsets worden vooral gebruikt onder merken auto’s als BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari en Maserati. Breedsets verbeteren de prestaties van de auto en zorgen voor een optimaal vermogen op de weg bij snelle en sportieve voertuigen.

Voor onderhoud en reparatie van een auto verwijzen we je graag door naar één van onze andere vestigingen: Autostop. Je kunt daar terecht voor onderhoud en reparatie van je auto, ongeacht het merk, het type of de leeftijd. Of het nu gaat om regulier onderhoud of reparatie, een APK, olie verversen of een grote of kleine beurt: onze ervaren onderhoudsspecialisten staan voor je klaar!