Winkelwagen

Makkelijk jouw nieuwe velgen online bestellen

Vul de gegevens van de auto in om te zien welke velgen er op uw auto passen

  • Snelle verzending
  • Montage mogelijk
  • 5 jaar garantie*
  • Fysieke showroom 300m2

Wanneer je nieuwe velgen nodig hebt en deze wil kopen, kan er veel op je afkomen. Velgenwereld helpt je bij het uitzoeken van de beste velgen, geschikt voor jouw auto. Velgenwereld is dé velgenspecialist voor alle merken lichtmetalen velgen. Op deze pagina lees je meer over velgen kopen.

Velgen kopen bij Velgenwereld

Wanneer je online velgen gaat kopen zijn er verschillende opties waar je rekening mee moet houden. Velgenwereld biedt gerenommeerde Premium merken banden en wielen. Daarnaast leveren wij een aantal kwalitatief hoogwaardige alternatieven in iedere prijsklasse en voor ieder budget.

Velgen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er stalen en lichtmetalen velgen en is het belangrijk dat je de juiste velg voor jouw auto kiest. Niet iedere velg past namelijk onder jouw auto. Velgen kopen kan online, maar ook in één van onze vestigingen. Op onze website geven we een vrijblijvend merk- en typeadvies, gebaseerd op jarenlange ervaring. Door het invullen van een kenteken of een automerk, type en uitvoering van de auto komen er direct velgen naar voren die geschikt zijn voor jouw auto. Velgen kopen op kenteken maakt het voor jou een stuk makkelijker.

Groot aanbod aan velgen

Velgenwereld heeft een groot aanbod aan velgen. Merken als Monaco Wheels, Borbet, CMS, Inter Action, Ronal en Mille Miglia behoren allemaal tot ons assortiment. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige merken die in zowel zomer- als winteruitvoeringen beschikbaar zijn.

Verschillende soorten velgen

Er zijn twee soorten velgen: stalen velgen en lichtmetalen velgen. Lichtmetalen velgen bestaan voornamelijk uit aluminium en zijn gemaakt van lichte metalen. Stalen velgen zijn gemaakt van staal en wegen daardoor een stuk meer dan lichtmetalen velgen. Dat is de reden dat je in 2023 vaak lichtmetalen velgen onder een auto ziet. Ga je een velg kopen, dan is het goed om rekening te houden met de verschillen.  

Voordelen lichtmetalen velgen:

  • Zien er een stuk beter uit onder de auto
  • Een groter aanbod. De keuze is een stuk groter dan bij stalen velgen
  • Banden gaan langer mee op lichtmetalen velgen
  • Lichtmetalen velgen zijn minder gevoelig voor trillingen en onbalans

Vijf jaar garantie

Veel van de velgen en banden die op Velgenwereld.nl te koop zijn, beschikken over een fabrieksgarantie. Op veel velgen en banden is er maar liefst vijf jaar garantie. Let wel: dit kan per type verschillen. Neem voor de actuele garantievoorwaarden contact op met onze klantenservice

Velgenwereld is dé specialist op het gebied van lichtmetalen velgen. Je kunt bij Velgenwereld niet alleen lichtmetalen velgen kopen, maar je kunt ook stalen velgen kopen. Hulp nodig bij het online autovelgen kopen, of graag wat meer informatie ontvangen? Ook dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Onze specialisten staan voor je klaar.