Winkelwagen

zomerbanden

Zomerbanden

De complete opbouw, rubbersamenstelling en profielvorm van zomerbanden is er op gericht om onder normale rij- en weersomstandigheden optimaal te functioneren. Tijdens de warmere seizoenen leveren deze banden maximale rij- en remeigenschappen. Boven de +7 graden komen al deze eigenschappen het beste tot hun recht. Zomerbanden komen door wrijving (rolweerstand), wegdek- en omgevingstemperatuur goed op temperatuur. Door deze opwarming van het rubber heeft een zomerband perfecte grip. Door de smallere profielgroeven zijn de profielblokken die contact met de weg hebben groter waardoor de grip geoptimaliseerd wordt. De combinatie van de rubbersamenstelling met de grote profielblokken garandeert een stabiele wegligging en een korte remweg.

Zomerbanden functioneren ook tijdens (zware) regenbuien in de zomer goed omdat zowel de buitentemperatuur als de temperatuur van het wegdek nog steeds ruim boven de +7 graden ligt. Het rubber blijft dus soepel. Hierbij speelt de profieldiepte wel een belangrijke rol. Om aquaplaning te voorkomen en grip te behouden moet het water snel onder de band vandaan afgevoerd kunnen worden. Al ligt de minimale, wettelijke profieldiepte op 1.6 mm dan is het toch sterk aan te bevelen om bij een profieldiepte van rond de 3 mm de banden te vervangen.

Zomerbanden kopen?

Zoekt u nieuwe zomerbanden die voldoen aan de bovengenoemde eisen? Velgenwereld heeft zowel A-merk autobanden als eigen merken als Viking banden.

Adresgegevens
Middelweg 11
2992 SP Barendrecht
Openingstijden
  • Maandag: 08:00 t/m 17:30
  • Dinsdag: 08:00 t/m 17:30
  • Woensdag: 08:00 t/m 17:30
  • Donderdag: 08:00 t/m 17:30
  • Vrijdag: 08:00 t/m 17:30
  • Zaterdag: 08:30 t/m 16:00
  • Zondag: Gesloten